www.regionsjaelland.dk

Kloge Hænder - Afslutningsfest

32 visninger
20 elever fra fire folkeskoler i Lolland og Gulborgsund Kommuner har siden efteråret 2017 fulgt kurset ”Kloge Hænder” på CELF i Nykøbing Falster. Her har de lært at reparere en cykel, lappe et dæk og justere bremser, gear og højde. De kan derfor nu hjælpe til, når der er små cykelreparationer på deres skolers cykler, der skal klares.

Torsdag den 5. april var sidste dag - og det blev fejret med festlig afslutning og diplomer til alle. Victor fra Sakskøbing Skole fortæller:

”Det har været super fedt at gå her og jeg har lært en masse, som jeg kan bruge på min skole. Så sent som i går, kom der en med en cykel, hvor bagbremsen var i stykker. Så måtte jeg lige justere den”.

Victor planlægger at tage en ungdomsuddannelse på CELF om et par år og har været glad for at være sammen med andre med samme interesser:  

”Jeg har mødt en masse nye kammerater. Her skal man ikke være så pivet. Man skal kunne tåle at tage fat og få olie på hænderne. Det er fedt!”

Kurset er et led i Begge Hjul på Jorden under Broen til Bedre Sundhed. Det går ud på, at få eleverne til at cykle mere i deres skoledag. Der er derfor investeret i mere end 100 nye cykler, passende vedligeholdelse, trafik- og cykeltræning, nye undervisningsmuligheder i det fri og rammer hvor alle kan være med. 

TrygFonden har støttet Begge Hjul på Jorden med 1.850.000 og Professionshøjskolen Absalon står for en omfattende følgeforskning.